zaterdag 19 januari 2013

tweede zondag door het jaar-2013



Lang voor God zijn Zoon Jezus naar de mensen stuurde, schreef de profeet Jesaja het al op. Juichend bijna, want hij wilde laten horen hoe blij God was om de mensen te kunnen verlossen van hun eenzaamheid.
Zoals een bruidegom en een bruid er naar verlangen om bij elkaar te zijn en elkaar lief te hebben, zoveel houdt God van de mensen. Dat zegt Jesaja.
En in de tweede lezing schrijft de apostel Paulus een brief aan de christenen van Korinte. Jezus is dan al gestorven en dankzij zijn Vader weer verrezen.
Maar Gods Geest leeft als nooit te voren.Ook nu Jezus niet meer bij hen is.
God heeft de mensen zijn heilige Geest gegeven.  
Die Geest geeft aan de mensen bijzondere gaven om goed te blijven doen. Net als Jezus. God is Liefde.Geen wonder dat in het evangelie Johannes ons vertelt over een bijzondere bruiloft.Een man en een  vrouw trouwen met elkaar en op het feest  zijn ook Jezus, zijn moeder Maria en zijn vrienden uitgenodigd.
De belangrijkste gast is Jezus.Dat horen we van Johannes.
De tafel is feestelijk gedekt.Dan is er plotseling paniek.
De wijn is op en zonder wijn geen feest.
Jezus blijft kalm.Hij zegent grote kruiken vol met water.
De ceremoniemeester van het feest proeft van  dit water,                                   dat wijn geworden is.Hij kan het niet geloven:zo’n heerlijke wijn heeft hij nog nooit gedronken Hij begrijpt niet  waar die wijn zo plotseling vandaan komt.
Iedereen is blij en vooral het bruidspaar.Maar zijn vrienden werden er stil van
en ook een beetje bang.Iets wat niemand kon geloven, behalve zij dan.
Want zij geloofden heilig in Hem.Jezus kon soms van die vreemde dingen
zeggen die zij niet begrepen.Tegen zijn moeder had Hij  gezegd:“Mijn uur is nog niet gekomen.”Wat bedoelde Hij daar dan  toch mee?
Pas veel later zouden ze dat  begrijpen. 
 Wij begrijpen ook niet altijd wat God ons wil zeggen,wat Hij ons  duidelijk wil maken.Maar gelukkig  hebben wij ons geloof
 dat  leert dat  liefde  alles duidelijk maakt.Op de bruiloft liet Jezus zien dat je moet blijven vertrouwen  op Gods liefde. Amen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten