woensdag 25 juli 2012

Preek Pater Piogebedsgroep


HOMILIE GEBEDSGROEP PATER PIO

            Broeders en zusters in Christus,


Door de wetten van de natuur weten we dat we oogsten wat we zaaien. Wie wind zaait zal storm oogsten, maw wie oppervlakkigheid, de zonde en het kwade zaait en promoot die zal ongeloof; onvrede, zonde, verdeeldheid, geweld en oorlog oogsten.
Dat er in onze tijd zo veel ongeloof en onvrede heerst is omdat het kwade vrij spel krijgt en overal wordt gepromoot en gezaaid en daardoor macht en invloed krijgt op het leven van de mensen, we hoeven maar te denken aan de media en de TV die het gebedleven in de gezinnen heeft doen verdwijnen. Het is opvallend hoe weinig er nog in jonge gezinnen nog wordt gebeden en als je niet bidt dan kan God je niet leiden in je geloofsleven.

 Wij trouwe christenen hebben in onze tijd de opdracht om tegen de stroom van de samenleving in te gaan en goedheid en liefde rondom ons te zaaien en te getuigen van de liefdevolle boodschap van Christus. Als we dat vurig doen dan heeft dit wel degelijk een invloed op andere mensen. Zeg niet te snel we kunnen niets doen aan de wereld zoals dit draait. Ook al zijn we maar eenvoudige mensen met geen hoge funkties we kunnen wel degelijk meewerken aan de komst van Gods Koninkrijk door met de talenten die we van God hebben gekregen te werken en liefde uit te stralen.
Het Konkrijk der hemelen is nabij gekomen door de komst van Jezus Christus hier op aarde.
Om Gods Blijde boodschap te kunnen uitdragen is het nodig dat we ons hart vrijmaken van een al te grote afhankelijkheid van het materiele en ons vrijmaken van de zonde. Het is de waarheid van het evangelie dat ons vrijmaakt.
Hoe meer je het materirele prijsgeeft omwille van Jezus en zijn Blijde Boodschap, des te meer kun je ook zijn blijde boodschap uitstralen. Zoek eerst het Konkrijk van God en zijn gerechtigheid en dan zal alles er u bij gegeven worden. Geloven in Jezus is maw je overgeven aan Jezus en vertrouwen op Gods Voorzienigheid.

Van belang voor het getuigen van de blijde boodschap is het leven vanuit een authentiek geloof in Jezus Christus en dan bedoel ik dat je leeft in een liefdevolle verbondenheid met Jezus Christus in de H. Eucharistie. Je kunt maar liefde geven als je zelf eerst Liefde ontvangt en die liefde van God ontvang je overvloedig in het sacrament van de H. Eucharistie. Het sacrament van de H. Eucharistie is het sacrament van Gods liefde omdat daarin duidelijk wordt dat Jezus tot het uiterste is gegaan in zijn liefde door zijn leven voor ons te geven om ons te redden van de zonde en de dood.

Er is veel aan de hand in onze tijd in onze samenleving, crisis in de economie, de bankensctor, de politiek; het gezinsleven en de kerk. Er zijn heel wat parallellen te trekken tussen onze crisistijd en de crisistijd van de jaren 30. We kunnen ons de vraag stellen: Hoe komt het toch dat er zo vele crisissen zijn hedentendage? Het antwoord hoef je niet ver te zoeken, daar waar God wordt los wordt gelaten daar ontstaat onvrede en chaos.

Onvrede ontstaat er in het hart van de mens als hij zich laat leiden door allerleid begeerten naar materiele dingen. Niets kan het hart van de mens tot vrede brengen, als alleen God zelf. God is het die het hart van de mens met zijn liefde tot innerlijke rust en vrede brengt.
Jezus zelf zei het ook al in het evangelie: Wanneer ge een huis binnentreedt laat dan uw eerste groet een vredegroet zijn. Inderdaad de apostelen zij kenden de vrede van God die te vinden is in Jezus Christus zelf en daarom konden zij deze diepe vrede van God ook overbrengen naar de mensen toe.
Als mensen die vrede van God niet willen aanvaarden, dan is dat omdat zij zelfgenoegzaam zijn en zich niet willen richten op het goede nieuws van Jezus dat Hij de Redder is van de wereld. Het evangelie spoort ons aan om ons leven te richten op dat Koninkrijk van God en brengt ons in herinnering dat ons leven vergankelijk is. wat belangrijk is, is het leven dat hierna komt. De heilige Pater Pio heeft met zijn gehele leven mensen dichter bij God en zijn Konkriijk gebracht door zijn lijden, gebed en offerleven en maakte ons duidelijk dat je zelf ook dient mee te werken om in dat Konikrijk van God binnen te komen.  Moge Pater Pio voor ons een voorspreker zijn opdat ook wij eenmaal mogen thuiskomen in het Koninkrijk der hemelen. Amen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten