dinsdag 5 juni 2012

Gemist Kansen

Jim maakte een sprongetje van plezier.Hij had al heel lang om een fiets gevraagd, en eindelijk had zijn vader er een voor hem gekocht .Een droom was verwezenlijkt .Wat een prachtige fiets!.Jim poetste hem steeds weer,todat hij glom, s,Nachts droomde hij dat zijn fiets een kleurig vliegtuig was.Op school was hij de held. Een dure fiets met veel versnellingen !. De fietsen van zijn vrienden waren vaaak gestolen .Maar dat zou Jim niet overkomen !.Daar zou hij wel voor zorgen.
Op school werd een excursie georganiseerd van vijf dagen . Jim wilde zo graag een plaatsje aan het raam in de bus .Dat hij helemaal vergat zijn fiets ,die in de fietsenstalling op school stond ,op slot te doen .En juist daar werden vaak fietsen meegenomen. U begrijpt het al ! De hele reis was voor hem verpest. Hij kon alleen maar denken aan het drama,dat zijn fiets misschien gestolen zou worden .Maar----wie schetst zijn verbazing toen hij,bij terugkomst op school ,zijn fiets zag staan .Hij was zo bij ,dat hij terugrende naar zijn vrienden en samen met hen cricket speelde .Hij dacht er niet over om naar huis te gaan.
Aan het einde van de middag ging hij naar school om zijn fiets op te halen .Daar kreeg hij de schok van zijn leven. Fiets weg...!Vijf dagen niets gebeurd en nu ,in twee uur tijd, weg ..Hij verwenste zichzelf ,dat hij hem niet op slot had gedaan.Dom ,dom ,dom .De excursie was voor Jim al vergald enofschoon hijzijn fiets toen nog had, vergat hij die veilig te stellen .Hij liet deze gelegenheid voorbij gaan.
Dat gebeurt ook vaak in ons leven.God geeft ons kansen in een christelijke samenleving.Helaas onderkennen we niet saltijd de waarde daarvan .We geven soms God de tweede of zelfs de laatste plaats.Bedenk dat tijd en getij gewoon doorgaan .Zij wachten voor niemand .Grijp dan ook de gelegenheid als die er is.
Handel niet als Judas die vele kansen die hem ervan hadden kunnen weerhouden de afschuwelijk verrader van zijn Meester voorbij liet gaan.
We moeten natuurlijk zelf kiezen.God gaf ons uiteindelijk de vrije wil en daardoor de vrij keus om te gaan met de gelegenheden die Hij ons biedt.Mis geen enkele kans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten