dinsdag 5 juni 2012

Verlangen naar God.

"Komt allen tot mij die belast en beladen zijt en ik zal u verkwikken" Mat,11-28.  Deze woorden uit de Bijbel zijn als troost bedoeld voor iedereen die moeilijheden is.Er zijn mensen die veel tijd besteden aan het zoeken naar God. Sommigen stellen zelfs hun leven in Zijn dienst.
In moderne computergestuurde tijd zijn mensen soms terughoudend om over God te spreken.Er wordt veel aandacht besteed aan en nadruk gelegd op de belangrijkheid van geld ,macht ,eigen huis ,sport hobbys en vele vormen van ontspanning.Dit hoortbij het leven ,maar moet wel ruimte laten voor het zoeken naar iets dat diepgaander is.Enige jaren geleden was een van mijn seminarieprofessoren gastprediker in onze kerk in india.
Vlak voor de preek zong het koor een lied met als kernzin."Heer ,ik wil meer van u weten".Hij was getroffen  door het lied en zat even doodstil. Ik dacht eerst dat hij vergat dat hij moest preken.Maar na een poosje opende hij zijn ogen en stapte diep in gedachten naar de preekstoel .Daar sprak hij over zijn verlangen naar God. Deze man had Christus meer dan vijftig jaar gevolgd , maar was nog steeds op zoek naar Hem.
De apostel Paulus had een grote geestdrift voor God .Hij groeide in volwassenheid ,op zoek naar Christus .Zijn passie zette hem aan, steeds meer over Jezus te willen weten,en juist hij die meer dan wie ook Jezus kende, bleef zoeken .Thomas Schepard ,stichter van de Harvard Universiteit, legde uit dat kennis en ervaring omtrent Jezus ,spirituele beleving teweeg kan brengen .Nooit word je in Hem teleurgesteld .Iedere Christen is een tempel van God ,en de Geest werk in Hem.
Bij het ware verlangen naar God is het goed te mediteren over de Bijbel of te bidden door middel van de Bijbel .Wij kunnen niet leven zonder God, want Hij is de essentie van ons leven.Zoals de H. Augustinus zegt; "Gij hebt ons gemaakt voor Uzelf en ons hart zal niet rusten totdat het rust vindt in U."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten